TET Dienstregeling 1994/1995
De dienstregeling 1994/1995 van de TET liep van 13 februari 1994 t/m 4 februari 1995.
Op 13 februari 1994 kwam een nieuw busboekje uit voor het hele vervoergebied, inclusief errata-blad. Op 28 maart kwam een wijzigingsblad uit voor lijn 74 en op 1 april een aparte folder voor de introductie van de Octobus en een dalurenkaartje voor de stadsdiensten. Op 29 mei kwam aansluitend aan algemeen wijzigingsblad uit.
Inhoud
Lijnennet
Wijzigingen per 13 februari 1994
Algemeen
- Door bezuinigingen die door het Rijk waren opgelegd werd op sommige lijnen en ritten flink gesneden. Onder meer in de avonduren en op zondag werd voortaan niet of minder vaak gereden en waar nodig werden lijnen op die momenten met kleiner materieel gereden.
- Stadsdienst Enschede: Op de lijnen van de stadsdienst Enschede zijn met name in de avonduren en het weekeinde enkele kwartierdiensten omgezet in halfuurdiensten.
- De belbuslijnen in Noordoost-Twente worden opgeheven. In de uren dat er voldoende vraag aanwezig is, keren de reguliere buslijnen weer terug. De lijnen die ze vervangen zijn concreet dezelfde lijnen die eerder in het gebied reden.
Wijzigingen per lijn
- Lijn 11 (Stadsdienst Hengelo): In de richting van de Veldwijk rijden de bussen voortaan langs de Lansinkesweg en Breemarsweg door Tuindorp en aldaar zijn enkele nieuwe haltes geplaatst. Richting het treinstation blijft de route ongewijzigd.
- Lijn 12 (Stadsdienst Hengelo): De route 'door' Tuindorp komt te vervallen en de bussen rijden voortaan over de Oelerweg. Wel gaat deze lijn nu altijd via de Woolder Es rijden, omdat lijn 14 hier niet meer komt.
- Lijn 13 (Stadsdienst Hengelo): De bediening van bedrijventerrein Twentekanaal komt te vervallen; reizigers naar het bedrijventerrein kunnen voortaan gebruik maken van lijn 58.
- Lijn 14 (Stadsdienst Hengelo): Het traject naar de Woolder Es en Weidedorp komt nu helemaal te vervallen en reizigers naar deze woonwijken kunnen gebruik blijven maken van lijn 12. Naar Groot-Driene vinden geen wijzigingen plaats in de route en dienstregeling.
- Lijn 16 (Hengelo - Enschede UT): De ritten rijden voortaan een volledige lusroute en rijden vanaf de halte Langenkampweg direct terug naar Hengelo.
- Lijn 21 (Stadsdienst Almelo): Op zaterdagavond gaat de avonddienstregeling al vanaf 18:00 gelden in plaats van 21:00. Op zondag vervallen alle ritten voor ca. 12:30 en na 20:30 vanwege de beperkte passagiersaantallen.
- Lijn 22 (Stadsdienst Almelo): Op zaterdagavond gaat de avonddienstregeling al vanaf 18:00 gelden in plaats van 21:00. Op zondag vervallen alle ritten voor ca. 12:30 en na 20:30 vanwege de beperkte passagiersaantallen.
- Lijn 26 (Stadsdienst Almelo): De specifieke ritten voor scholieren van/naar de Fr. van Eedenstraat tijdens de spitsuren komen te vervallen; reizigers kunnen gebruik maken van lijn 22.
- Lijn 50 (Glanerbrug - Gronau): Onder dit lijnnummer gaat een nieuwe buslijn rijden tussen Glanerbrug en Gronau in aansluiting op de aankomende lijn 51 vanuit Enschede. Alle ritten worden vanwege het beperkte gebruik gereden met een 8-persoonsbusje, maar daarvoor in de plaats wordt wel vaker gereden. Doorgaande reizigers hebben bij de halte Heldersplein een goede aansluiting in beide richtingen.
- Lijn 51 (Almelo - Glanerbrug): Van maandag t/m zaterdag overdag wordt voortaan bijna de gehele dag een kwartierdienst door Glanerbrug-Zuid gereden, door het overnemen van de ritten van lijn 50 binnen Enschede. Tussen Almelo en Borne komen de hele week enkele ritten ver vallen en in de avonduren vervallen ook enkele ritten tussen Enschede en Hengelo.
- Lijn 52 (Hengelo - Denekamp): Op zaterdagochtend en -avond gaat deze lijn via De Thij en Graves Es in Oldenzaal rijden in plaats van lijn 60, zoals dit op andere avonden al wel het geval was.
- Lijn 53 (Hengelo - Haaksbergen): In de late avonduren en op zondag komen enkele ritten te vervallen vanwege het beperkte gebruik.
- Lijn 58 (Neede - Hengelo): De route over de Oelerweg komt te vervallen, daarvoor in de plaats gaat de lijn via bedrijventerrein Twentekanaal rijden als vervanging van de stadsbus.
- Lijn 60 (Enschede - Oldenzaal): Op zaterdagochtend wordt de frequentie verlaagd naar 1x per uur.
- Lijn 61 (Enschede - Overdinkel): Het grensoverschrijdende traject naar Gronau komt te vervallen; alle ritten beginnen en eindigen in Overdinkel. Tussen Overdinkel en Gronau komt geen alternatief meer terug.
- Lijn 64 (Almelo - Overdinkel): Op het traject Oldenzaal - Overdinkel wordt op werkdagen 's middags een uurdienst gereden i.p.v. een halfuurdienst. Op zondag wordt op het hele traject minder vaak gereden vanwege de beperkte passagiersaantallen.
- Lijn 66 (Almelo - Oldenzaal): Op werkdagen in de daluren wordt de frequentie verlaagd naar een 2-uursdienst in plaats van de huidige uurdienst. Op zaterdag en zondag komen enkele ritten te vervallen.
- Lijn 67 (Enschede - Oldenzaal): In de brede middagspits gaan de ritten vanaf de Molkenboer een lusroute rijden door de Graven Es en De Thij, om vervolgens non-stop terug te rijden naar Enschede.
- Lijn 71 (Almelo - Hellendoorn): In Nijverdal rijdt deze lijn weer in beide richtingen via Groot Lochter, maar in Almelo vervalt de bediening van het Twenteborg Ziekenhuis.
- Lijn 74 (Nijverdal - Hellendoorn): Deze lijn rijdt alleen nog tussen Hellendoorn en Nijverdal; reizigers naar Almelo kunnen voortaan gebruik maken van de trein of bus 71/72. Deze verbinding wordt alleen nog in de spitsuren en op zaterdag overdag geboden.
- Lijn 75 (Ommen - Nijverdal): Op zaterdag rijdt deze lijn niet meer vanwege de beperkte passagiersaantallen.
- Lijn 81 (Almelo - Ommen): Het stadstraject in Ommen wordt alleen nog in de brede spitsuren gereden; buiten deze tijdstippen was het gebruik van deze ritten te beperkt om nog te kunnen handhaven.
- Lijn 84 (Almelo - Den Ham): Deze lijn wordt opgeheven; reizigers tussen Almelo en Den Ham kunnen voortaan gebruik maken van de bestaande buslijnen.