Schiphol-Oostproject
Op 1 juni 1986 werd een geheel nieuw spitslijnennet geïntroduceerd naar Schiphol-Oost. Onder de lijnnummers 206 t/m 229 gingen vanuit omliggende plaatsen (o.a. Almere, Haarlem en Amsterdam) speciale buslijnen naar Schiphol-Oost rijden. Overeenkomstig de vergunning waren deze lijnen alleen toegankelijk voor werknemers op Schiphol en op het KLM hoofdkantoor in Amstelveen. Passagiers naar de haltes op het technisch areaal op Schiphol-Oost en naar het KLM hoofdkantoor dienden bovendien een speciaal legitimatiebewijs te hebben. Alle lijnen werden gereden door Centraal Nederland.
Op 27 mei 1990 werd het hele spitslijnennet herzien. Oude lijnen verdwenen, terwijl nieuwe lijnen hun intrede deden, ook wijzigden veel routes. Verder werden enkele lijnen gereden door andere vervoerders, nl. GVB, NZH, VAD en Beuk. Op dezelfde datum en later in 1990 werd het net verder uitgebreid met een aantal lijnen naar Schiphol-Centrum en Schiphol-Zuid.
Materieel
Door Centraal Nederland en NZH werden diverse standaardstreekbussen (Den Oudsten MB200) in een frisse oranje kleur gebracht. Later kwamen echter ook de normale gele streekbussen op deze lijnen te rijden en nog later de grijze Shuttlebussen. In de praktijk verschenen de oranje bussen ook op de reguliere buslijnen.
Einde
Na verloop van tijd werden de meeste lijnen weer opgeheven, een enkele lijn hield het langer uit. Aan speciale lijnen naar Schiphol bestaan alleen nog de GVB-lijnen 245 t/m 247, die in de vroege ochtend vanuit verschillende delen van Amsterdam naar Schiphol-Centrum rijden ten behoeve van werknemers die vroeg moeten beginnen. Rechtstreekse spitslijnen naar Schiphol-Oost zijn er niet meer. Passagiers reizen nu eerst naar Schiphol-Plaza of Knooppunt Schiphol-Noord en stappen dan over op een van de lijnen van het Schipholnet.