DRIS: verschil tussen versies

Uit OV in Nederland Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Nijmegen: link hersteld)
k (Taal)
Regel 1: Regel 1:
DRIS is een systeem wat dynamische reisinformatie geeft op bushaltes en belangrijke busstations. Verschillende steden in Nederland zijn al uitgerust met het systeem.
+
'''DRIS''' is een verkorting voor '''Dynamisch Route Informatie Systeem''', een systeem dat dynamische reisinformatie op bushaltes en belangrijke busstations biedt. Verschillende steden in Nederland zijn al uitgerust met een dergelijk systeem.
  
 
===Amsterdam===
 
===Amsterdam===
In Amsterdam zijn veel tramhaltes voorzien van informatie borden die de actuele vertragingen en vertrektijden van de trams doorgeven.
+
In [[Concessie Metro/tram/bus Amsterdam|Amsterdam]] zijn veel tramhaltes voorzien van informatieborden die de actuele vertrektijden van de trams doorgeven.
 
Ook de metrostation in de stad zijn van een soortgelijk systeem voorzien.
 
Ook de metrostation in de stad zijn van een soortgelijk systeem voorzien.
In 2009 is begonnen met een vernieuwing van de display bij tramhaltes: de oude borden zijn vervangen door nieuwe LED dislays.
+
In 2009 is begonnen met een vernieuwing van de display bij tramhaltes: de oude borden zijn vervangen door nieuwe LED-dislays.
  
 
===Arnhem===
 
===Arnhem===
Arnhem heeft sinds de zomer van 2009 een dynamisch reisinformatiestysteem voor grote en drukke bushaltes in de stad.
+
Arnhem heeft sinds de zomer van 2009 een dynamisch reisinformatiestysteem voor grote en drukke bushaltes in de stad. Het systeem is een project dat gefinancierd is door de [[Stadsregio Arnhem-Nijmegen]].
Het systeem is een project dat gefinanciert is door de Stadsregio Arnhem/Nijmegen.
 
  
 
===Nijmegen===
 
===Nijmegen===
Nijmegen heeft sinds de zomer van 2009 een vernieuwd dynamisch systeem omdat het oude systeem niet meer te repareren was. Verschillende bushaltes zijn voorzien van displays die de reizigers voorzien van actuele vertrektijden. Het [[Nijmegen|centraal station]] heeft ook boven elk perron een display gekregen en er is een groot scherm waarop alle actuele vertrektijden staan. Ook [[Nijmegen Dukenburg|busstation Brabantse Poort]] heeft deze displays.
+
Nijmegen heeft sinds de zomer van 2009 een vernieuwd dynamisch systeem omdat het oude systeem niet meer te repareren was. Verschillende bushaltes zijn voorzien van displays die de reizigers voorzien van actuele vertrektijden. Ieder busperron van het [[Nijmegen|centraal station]] heeft een display gekregen en er is een groot scherm waarop alle actuele vertrektijden staan. Ook [[Nijmegen Dukenburg|busstation Brabantse Poort]] heeft deze displays.
 
Het systeem is een project dat gefinancierd is door de [[Stadsregio Arnhem-Nijmegen|stadsregio Arnhem-Nijmegen]].
 
Het systeem is een project dat gefinancierd is door de [[Stadsregio Arnhem-Nijmegen|stadsregio Arnhem-Nijmegen]].

Versie van 2 jan 2010 om 13:44

DRIS is een verkorting voor Dynamisch Route Informatie Systeem, een systeem dat dynamische reisinformatie op bushaltes en belangrijke busstations biedt. Verschillende steden in Nederland zijn al uitgerust met een dergelijk systeem.

Amsterdam

In Amsterdam zijn veel tramhaltes voorzien van informatieborden die de actuele vertrektijden van de trams doorgeven. Ook de metrostation in de stad zijn van een soortgelijk systeem voorzien. In 2009 is begonnen met een vernieuwing van de display bij tramhaltes: de oude borden zijn vervangen door nieuwe LED-dislays.

Arnhem

Arnhem heeft sinds de zomer van 2009 een dynamisch reisinformatiestysteem voor grote en drukke bushaltes in de stad. Het systeem is een project dat gefinancierd is door de Stadsregio Arnhem-Nijmegen.

Nijmegen

Nijmegen heeft sinds de zomer van 2009 een vernieuwd dynamisch systeem omdat het oude systeem niet meer te repareren was. Verschillende bushaltes zijn voorzien van displays die de reizigers voorzien van actuele vertrektijden. Ieder busperron van het centraal station heeft een display gekregen en er is een groot scherm waarop alle actuele vertrektijden staan. Ook busstation Brabantse Poort heeft deze displays. Het systeem is een project dat gefinancierd is door de stadsregio Arnhem-Nijmegen.